marți, 30 iunie 2009

Uleiurile esentiale

Am gasit o lista de uleiuri esentiale in functie de tipul de ten sau de anumite cerinte si vreau sa o impart cu voi pentru ca stiu ca meritati .
Acnee: tea tree(arbore de ceai),lavanda,muscata(sau geranium), grepfrut, santal, menta, busuioc, musetel, cedru, maces, rozmarin, cimbru.
Puncte negre: coriandru, iarba lamaioasa(citronella), cimbru.Ten uscat, descuamat: mirt, iarba de vetiver,santal, lavanda, musetel.
Ten mixt: geranium(muscata), santal, ylang-ylang, trandafirCuperoza:lamaie, Helichrysum,cypress, lavanda, patrunjel, musetel, geranium.
Ten uscat: ulei de seminte de morcov, iasomie, geranium, lavanda, portocala, trandafir, mandarina, ylang-ylang, bergamota.
Pori dilatati: mirt, iarba lamaioasa(lemongrass),trandafir, lemn de cedru.
Ten matur, ridat: ulei de seminte de morcov, fenicul, geranium, mirt, patchouli, salvie, trandafir, lavanda.
Ten normal: trandfir, rozmarin, iasomie, ylang-ylang.
Ten gras: cedru, geranium, lavanda, lamaie, menta, tea tree, musetel, angelica, salvie, santal.
Uleiurile esentiale nu trebuie aplicate niciodata direct pe piele deoarece pot fi foarte iritante datorita concentratiilor foarte mari, cel mai bine este sa fie aplicate sub forma de comprese...Doua-trei picaturi de ulei esential(sa zicem la o cana de apa calda spre fierbinte). Compresele se tin pe fata dupa care se schimba...timp de cateva minute pe un ten proaspat curatat si demachiat.
O alta metoda este de a pune cateva picaturi de ulei esential intr-un ulei-baza de exemplu ulei de masline, ulei de morcov, de alune, de migdale dulci, de samburi de strugure etc.Pretul unui ulei esential variaza in functie de firma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu