luni, 18 ianuarie 2010

ULEIUL DE ARGAN



Din antichitate femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan si dadeau o lingura de argan pur nou nascutilor, o modalitate de a le ura viata lunga.Din timpuri stravechi, berberii din Maroc utilizau acest ulei mistic pentru tratarea si prevenirea unor boli.Laboratoatele europene cele mai renumite au constatat ca berberii din Souss au uleiul bogat in vit E si este un produs complet hranitor.Astazi uleiul de argan are un real succes atat pentru aroma sa cat si pentru continut.Relaxare, vitalitate sau seductie, uleiul este prezent sa raspunda la toate exigentele dvs.



Proprietatile uleiului de argan:

1.Stabilizeaza hipercolesterolemia reducand nivelul colesterolului rau si imbunatatind nivelul colesterolului bun

2. Reduce hipertensiunea

3. Are efect anti-obezitate fiind consumat pe stomacul gol

4.Are un efect pozitiv in functionarea ficatului

5.Relanseaza si stimuleaza oxigenarea celulara ameliorand calitatea depunerilor intercelulare

6. Efect antirid (impiedica uscarea pielii si imbatranirea ei fiziologica regenerand filmul hidrolipidic si marind aportul nutitiv la nivel de celula)

7.Proprietati anticancerigene

8.Se poate aplica atat in stare naturala pe piele (fara a fi introdus in anumite produse ca lotiunile, cremele, mastile etc), uleiul de argan ajuta celulele pielii sa lupte impotriva uscarii acesteia si implicit a imbatranirii cat si prelucrat sub forma de creme, lotiuni.
Sub forma de crema de zi, acest produs previne imbatranirea precoce cauzata de agresiunile mediului exterior: frig, poluare, radiatii ultraviolete, iar sub forma de crema de noapte regenereaza pielea.
Daca v-ati hotarat sa incercati uleiul de argan, este bine sa stiti ca il puteti utiliza pentru: masajul pielii , unghiilor si scalpului.


bibliografie: 1.forum.ele.ro › ... › SanatateProduse naturiste

2.sanatate.acasa.ro/.../224-ulei-de-argan-pentru-un-ten-fara-riduri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu