sâmbătă, 10 aprilie 2010

SARE DE BAIE

Sarea de baie poate fi folosita atat pentru aspectul fizic al pielei cat si pentru reglarea unor functii ale organelor interne, ajutand chiar la vindecarea unor afectiuni. Sarea de baie poate fi de multe feluri: spumanta, parfumata, sulfo-iodurata, cu plante medicinale, efervescenta, cu microhidrina, colorata, etc. Atunci cand ti-ai planuit o baie relaxanta, cu sare, rezerva-ti o jumatate de ora, ca sa nu te grabesti. Pur si simplu sa te cufunzi in cada si sa devii moale precum un burete care absoarbe ingredientele ce plutesc in apa. Apa si caldura degajata de ea, faptul ca esti intr-un spatiu intim unde grijile nu au ce cauta si sarea te vor destinde, iar corpul va scapa de tensiune. Meditatia in apa cu sare s-a dovedit a fi mereu o ‘oaza’ in programul incarcat al unei zile.
Modul de utilizare : mai intai pui sarea in cada, circa 100-120 de grame sau mai putin si apoi lasi apa sa curga puternic. Jetul de apa va ajuta la formarea spumei (daca e sare spumanta). Pentru mai multa spuma apa se poate agita si cu mana. Pentru ca plantele reprezinta puterea naturii si cand faci baie ar trebui sa le utilizezi.
Ea ajuta in cazul afectiunilor reumatice articulare (tendinite, miozite, etc), cronice inflamatorii, degenerative (artroze, spondiloze), tulburarilor circulatorii periferice, afectiunilor sistemului nervos periferic, depresiei, stresului, problemelor de somn, etc. Sarea de baie infrumuseteaza si epiderma, ajuta la detoxifiere si iti incarca bateriile. Plantele recomandate in combinatiile cu sarea sunt: lavanda pentru calmare, menta impotriva durerilor de cap, pin sau brad pentru relaxare, lamaie pentru concentrare, eucalipt pentru un tonus mai bun si clasicul trandafir.
Efervescenta
Sarea de baie eferverscenta :aromele sunt absolut incantatoare. Pentru o piele tanara cauta sare efervescenta cu albastrele sau cafea.
Daliflor va propune Sarea de baie efervescenta cu plante .
Contine : sare marina, sare amara, bicarbonat de sodiu, acid citric, menta, salvie, rozmarin, anason, fenicul, busuioc, lavanda, muguri pin, ulei esential lavanda, ulei esential rozmarin, ulei esential menta, ulei esential salvie, ulei esential busuioc, ulei esential cimbrisor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu